Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
"Investeste in oameni!". Site-ul este parte integranta a proiectului Standarde de Participare pentru Cetatenie Activa, ID 31896

Blog

 • Buna guvernare in scoala-In cautarea unui cadru de analiza si paradigma actionala

  05 Nov 2012 by Florin Pasatoiu

  Deși aparent o temă care abordează paradigmatic democraţia în școală, buna guvernare în şcoala este un concept care urmăreşte în egală măsură managementul inovativ și managementul calității înșcoala, ce presupune redefinirea de structuri și procese în şcoalăîn ața fel incât să acomodeze modificările de sistem societal la nivel macro (ex. cadrul normativ internaţional, politici publice, ș.a.m.d.), cât și la nivel micro (ex. schimbări de comportament psiho-social, stoc de cunoștinte și informații, acces la informaţii, ș.a.m.d.).

 • „Standarde de Participare pentru Cetatenie Activa” la final

  03 Oct 2012 by Camelia Zeveleanu

  Timp de doi ani, mai multe şcoli din Oltenia au fost beneficiarele proiectului „Standarde de Participare pentru Cetăţenie Activă”.

    Şcolile care au participat la acest proiect au fost Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova, Şcoala Dăbuleni, Şcoala Ghindeni, G.S.I. Melineşti (Dolj); Şcoala Generală Albeni, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, G.S.I. „Constantin Brâncuşi” Peştişani, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” Târgu Jiu, (Gorj); Şcoala Braniştea, Colegiul Naţional „Decebal” Drobeta Turnu Severin, Şcoala cu clasele I-VIII „Pamfil Şeicaru” Orşova, Liceul „Gheorghe-Ionescu Şişeşti” Şişeşti (Mehedinţi); Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, Şcoala cu clasele I-VIII Grojdibodu, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Liceul Vitomireşti (Olt); Şcoala Buneşti, Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” Drăgăşani, Liceul Teoretic Lădeşti, Colegiul Economic Râmnicu-Vâlcea (Vâlcea).

 • Cercetare sociologica

  Cercetare sociologica

  03 Oct 2012 by Anca Panduru

  În cadrul proiectului Standarde pentru Cetățenie Activă a fost desfăsurată o cercetare sociologică în toate unitățile de învătământ partenere în proiect  - cercetare care a făcut  parte din Activitatea 4.3-Aplicarea standardelor de participare pentru cetăţenie activă.

  Cercetarea a fost aplicată  în perioada martie-aprile 2012 și a avut ca  temă  principală buna guvernare în școală, remarcându-se ca o muncă de pionierat  fiind prima cercetare pe această temă desfăşurată în regiunea Sud-Vest  Oltenia.

 • Cand nefirescul devine firesc, ce urmeaza?

  03 Oct 2012 by Florin Pasatoiu

  Elevi sunt rebeli, violenti; avem abandon scolar in crestere; elevii acuza lipsa legitimitatii reprezentantilor elevilor membri ai Consiliului elevilor- presedintii au fost numiti, nu alesi; alcool si sinucideri; elevii nu au discernamant; profesorii cei noi nu sunt de cariera, s-au titularizat cu note foarte mici; cei mai multi profesori fac naveta si nu sunt titulari; dialogul fragmentat intre cadrele didactice; scoala se rezuma la a dezvolta o informare asimetrica cu elevii.

Ce fac alesii tai?

Scoala de 7 stele

Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala va desfasura in perioada 20-septembrie 2012 ...

Centrul pentru consiliere

Scoala si comunitate